Omuz omuza

‘Türk çocuğunun en yetenekli olduğu spor dalı basketboldur’ iddiamızın gerçekleşmesine günler kaldı. Sonunda göğsümüzü gere gere “Basketbol Türkiye’nin bir numaralı sporudur” diyebileceğimiz Dünya Şampiyonası başlamak üzere. Dünya çapındaki bu organizasyonu gerçekleştiren Turgay Demirel’e ve başta Cemal Noyan olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür borçluyuz. Bu hayali Türkiye’de Demirel’den başkası gerçekleştiremezdi.

Ama Türk basketbol ailesi hâlâ omuz omuza değil. Aralarında yazar yorumcu hatta site sahibi olan bu kıymetli ve kişilikli birçok basketbol adamının kafası hala karışık. Onlar Demirel’in basketbol camiasını birleştirmek yerine hep kendi bildiğini doğru sayarak harekelettiğini düşünüyorlar. Haksız da sayılmazlar. Ama bugün artık ortak paydaları basketbol sevgisi olan bu büyük camianın birleşme günü. Dünya 1 Şampiyonasında kupa kazanarak, yaşam boyu süren hayallerimize kavuşma şansına sahibiz. Ve bizim kimsede olmayan bir avantajımız daha var: 6. OYUNCUMUZ (Seyircimiz)…

Seyircimiz sayesinde her takım beş kişiyle oynarken, biz altı sporcu ile mücadele edeceğiz. Enerji ve tecrübeye coşku da eklenince kimse karşımızda duramaz. 6. oyuncumuzu coşturmak için ise 2 silah gerekir. 3 sayı ve smaç. Bunlar bizde fazlasıyla var. Özetle bizde coşku, coşkuyu yaratacak.

Medyadaki basketbol ilgisi henüz istenilen seviyeye erişememiştir. Bugün hâlâ futbol maçları oynandığında, basketbol yazıları gazete sütunlarında yer bulamaz. Bu yüzden her gün bir sayfa basketbola yer ayıran HABERTÜRK gazetesine teşekkür borçluyuz.

Her başarının bir bedeli vardır. Basketbolda da başarının bedeli savunmadır. Biz turnuva sonunda kupa ve madalyaları havaya kaldırıp coşkuyla sallayan, omuz omuza Milli Takımımız’ın resmini görmek için sabırsızlanıyoruz.
Ama son gün bu resmi görmek için ilk günden itibaren gazetelerde ölümüne savunma yapıp, kendini yerden yere atan
oyuncularımızın resimlerini görmemiz gerek. Başarının bedeli ölümüne savunmanın simgesi boş toplara balıklama atlayan oyunculardır; bunu unutmayalım.
Hadi çocuklar, hadi 6. adam, size yürekten inanıyoruz. Gösterin kendinizi…

Kaynak: Habertürk